Schladming, Oostenrijk (1680 m)

200 km skipiste in Schladming, Hauser Kaibling, Reiteralm en Hoch Würzen

Deze reis is vol. De inschrijving is gesloten.

Het rustieke natuurvriendenhuis Hans Ladreiter ligt op de Planaiberg, en je stapt ‘s ochtends op je ski’s voor de deur en gaat rechtstreeks naar een lift om je verder in het skigebied te begeven. Geen wachtrijen ‘s ochtends bij de gondel in het dorp. Geniet van de stilte van de ligging en het magnifieke uitzicht.

Schladming, Oostenrijk

Trein

22 feb - 3 mrt 2019

leeftijd 6+, 22 deelnemers

Gebied

Het Oostenrijkse Schladming ligt in Steiermark. Het skigebied behoort tot de top 5 skigebieden van Oostenrijk.
Je kunt hier uitstekend skiën en boarden. De vier skigebieden zijn allemaal met elkaar verbonden met liften. Er kunnen grote dagtochten gemaakt worden, zonder gebruik te hoeven maken van het openbaar vervoer.

Programma, materiaal

Wintersport in Schladming in het Hans Ladreiterhaus is een bijzondere belevenis. Het huis ligt hoog op de berg. Het is alleen te bereiken op de ski’s. ‘s Avonds kun je niet even naar het dorp. De bagage en de levensmiddelen worden allemaal naar boven gebracht en naar het huis vervoerd met een piste bully. Vers brood moet op de ski’s gehaald worden in het dal (een speciale belevenis ‘s ochtends als er nog niemand op de piste is). Vanuit het huis ski je naar de liften en de skischool. Huur van materiaal is beneden in het dorp en het nemen van lessen is geen probleem. Als je les wilt nemen moet je wel over een paar jaar ski ervaring beschikken. De skischool is skiënd te bereiken vanuit het huis.

Verblijf en verzorging

Het Natuurvriendenhuis Hans Ladreiter ligt op de Planaiberg. We hebben het hele huis gehuurd er komen geen andere mensen bij. Er zijn vijf meerpersoons slaapkamers, zgn. matratzenlagers. Het huis heeft 35 slaapplaatsen en wij gaan met maximaal 24 mensen, dus plaats genoeg. Het huis heeft een gezellige groepsruimte. De keuken is ruim en goed ingericht. We verblijven zeven nachten op basis van zelfverzorging. Als we, na het buiten actief zijn, rozig terugkomen kunnen we heerlijk bijkomen en het gezellig maken.
Bij deze zelfverzorgingsreis zorgen wij zelf voor onze maaltijden. Wij doen dit in kleine groepen om de beurt. De reisbegeleiding zorgt voor recepten en coördineert de inkoop en het corvee.

Vervoer heen- en terugreis

Wij reizen gezamenlijk op vrijdagavond met de Alpen Express nachttrein naar Bischofshofen en komen zaterdagochtend aan en gaan dan met een transferbus naar de Planaibahn in Schladming, waar we omhoog gaan om naar de hut te kunnen skiën. De week erop zaterdagavond weer terug, zodat we zondagochtend weer in Nederland zijn. De reis is inbegrepen bij de prijs.

Algemene voorwaarden

Reisprijzen

vroegboeken (tot 22 november)

LEDEN VANAF 13 JR€499
LEDEN T/M 12 JR€ 416
NIET-LEDEN VANAF 13 JR€ 549
NIET-LEDEN T/M 12 JR €451

normale prijs (vanaf 22 november)

LEDEN VANAF 13 JR€ 555
LEDEN T/M 12 JR€ 472
NIET-LEDEN VANAF 13 JR€ 605
NIET-LEDEN T/M 12 JR €507

7 nachten op basis van zelfverzorging, incl. treinreis, reisbegeleiding en afscheidsmaaltijd.

Reisbegeleiding: Roos Beukeboom en Gerrie Bouw

Boek deze reis

X
X