Ramsau, Oostenrijk (1000 m)

220 km langlauf, wandelmogelijkheden en 180 km skipiste

Deze reis is geannuleerd  vanwege de coronacrisis. U kunt niet meer inschrijven.

In het dal van de Enn tussen de Dachstein in het Noorden en de Tauern in het Zuiden ligt het bijzondere Oostenrijkse wintersportgebied van Schladming en Ramsau.

Ramsau, Oostenrijk

bus

15 - 24 jan 2021

leeftijd 6+, 20 deelnemers

Gebied

Schladming, op een hoogte van 750 m, is het voorbeeld van een ooit met economische ondergang bedreigd mijnwerkersstadje, dat zich heeft getransformeerd tot de kern van een florerend skigebied met meer dan 150 km aan pisten waaronder die van de berg Planai (1900 m), bekend van wereldbekerwedstrijden, en de op 2700 m gelegen Dachsteingletscher.

Wat Schladming is voor het alpineskiërs, is het dorp Ramsau (1100 m) voor het langlaufen. Met een totale lengte van 220 km aan klassieke en skating loipes, inclusief de Dachsteingletscher en het langlaufstadion, hoort deze regio tot de top drie van Oostenrijk. Beginnende skiërs kunnen in Ramsau zelf les nemen.
Ook de winterwandelaars vinden hier voldoende van hun gading, zoals een afdaling vanaf het Dachsteinhotel naar het dorp Ramsau, de Panoramaronde of een bezoek aan de Lodenwalker, een bedrijf dat al eeuwenlang traditionele kleding maakt, waaronder lodenjassen. 

Verblijf en verzorging

We verblijven, op basis van halfpension, inclusief afscheidsmaaltijd, in het degelijke ***Hotel Timmelbauerhof,  in tweepersoonskamers, als gasten van de familie Fischbacher die dit hotel al jaren in de goede Oostenrijkse traditie beheert. De gasten krijgen een Gästekarte waarmee korting verkregen wordt op o.a sommige buslijnen. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar. Twee persoonskamers voor alleen gebruik hebben een toeslag van €12,- per nacht. Kleinere een persoonskamers met 1 bed kosten €6,- per nacht meer.


Vervoer heen- en terugreis

We reizen per First Class bus en komen zaterdagochtend aan bij de Timmelbauerhof in Ramsau. De zaterdagavond erop reizen we terug en komen zondagochtend aan in Nederland. De busreis is inbegrepen bij de prijs.

Reisprijzen

vroegboeken (tot 15 oktober)

LEDEN€ 668
LEDEN T/M 12 JAAR€ 556
NIET-LEDEN€ 718
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 591

normale prijs (vanaf 15 oktober)

LEDEN€ 742
LEDEN T/M 12 JAAR€ 631
NIET-LEDEN€ 792
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 666

op basis van halfpension, incl. busreis, afscheidsmaaltijd en reisbegeleiding.

Reisbegeleiding: Greet Scholten en Leela Kraijenveld

Algemene voorwaarden

Boek deze reis

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

X
X