Ramsau, Oostenrijk (1000 m)

220 km langlauf, wandelmogelijkheden en 180 km skipiste

Deze reis is vol, de inschrijving is gesloten.

In het dal van de Enn tussen de Dachstein in het Noorden en de Tauern in het Zuiden ligt het bijzondere Oostenrijkse wintersportgebied van Schladming en Ramsau.

Ramsau, Oostenrijk

Trein

18 - 27 jan 2019

leeftijd 6+, 28 deelnemers

Gebied

Schladming, op een hoogte van 750 m., is het voorbeeld van een ooit met economische ondergang bedreigd mijnwerkersstadje, dat zich heeft getransformeerd tot de kern van een florerend skigebied met meer dan 150 km aan pisten waaronder die van de berg Planai ( 1900 m), bekend van wereldbekerwedstrijden, en de op 2700 m. gelegen Dachsteingletscher.

Wat Schladming is voor het alpineskiërs, is het dorp Ramsau (1100 m) voor het langlaufen. Met een totale lengte van 220 km aan klassieke en skating loipes, inclusief de Dachsteingletscher en het langlaufstadion, hoort deze regio tot de top drie van Oostenrijk. Beginnende skiërs kunnen in Ramsau zelf les nemen.
Ook de winterwandelaars vinden hier voldoende van hun gading, zoals een afdaling vanaf het Dachsteinhotel naar het dorp Ramsau, de Panoramaronde of een bezoek aan de Lodenwalker, een bedrijf dat al eeuwenlang traditionele kleding maakt, waaronder lodenjassen. 

Verblijf en verzorging

We verblijven, op basis van halfpension, inclusief afscheidsmaaltijd, in het degelijke ***Hotel  Timmelbauerhof,  in tweepersoonskamers, als gasten van de familie Fischbacher die dit hotel al jaren in de goede Oostenrijkse traditie beheert. De gasten krijgen een Gästekarte waarmee korting verkregen wordt op o.a sommige buslijnen.

Er zijn geen één persoonskamers meer beschikbaar.

Vervoer heen- en terugreis

We reizen comfortabel met de Alpen Express en kunnen slapen in 6 persoons- couchettes, naar Bischofshofen en komen zaterdagochtend aan, vanaf het station in Bischofshofen gaan we met de transfer bus naar de Timmelbauerhof in Ramsau. De zaterdagavond erop reizen we terug  en komen zondagochtend aan in Nederland. De treinreis is inbegrepen bij de prijs.

Reisprijzen

vroegboeken (tot 18 oktober)

LEDEN€699
LEDEN T/M 12 JAAR€583
NIET-LEDEN€749
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€618

normale prijs (vanaf 18 oktober)

LEDEN€ 777
LEDEN T/M 12 JAAR€ 660
NIET-LEDEN€ 827
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 695

op basis van halfpension, incl. treinreis, afscheidsmaaltijd en reisbegeleiding.

Reisbegeleiding:  Rob Dollekens en Greet Scholten

Algemene voorwaarden

Boek deze reis

X
X