Samen een reis maken!
Nivon
Wintersport
Boek uw vakantie
Samen een reis maken!
Nivon
Wintersport
Boek uw vakantie
Samen een reis maken!
Nivon
Wintersport
Boek uw vakantie
Samen een reis maken!
Nivon
Wintersport
Boek uw vakantie

Ramsau, Oostenrijk (1000 m)

220 km langlauf, wandelmogelijkheden en 180 km skipiste

In het dal van de Enn tussen de Dachstein in het Noorden en de  Tauern in het Zuiden ligt  het bijzondere Oostenrijkse wintersportgebied van Schladming en Ramsau.

Ramsau, Oostenrijk

Trein

26 jan - 4 feb 2018

leeftijd 6+, 16 deelnemers

Gebied

Schladming ,op een hoogte van 750 m.,is het voorbeeld van een ooit met economische ondergang bedreigd mijnwerkersstadje, dat zich heeft getransformeerd tot de kern van een florerend skigebied met meer dan 150 km aan pisten waaronder die van de berg Planai ( 1900 m), bekend van wereldbekerwedstrijden, en de op 2700 m. gelegen Dachsteingletscher.

Wat Schladming is voor het alpineskiërs, is het dorp Ramsau ( 1100 m) voor het langlaufen. Met een totale lengte van 220 km aan klassieke en skating loipes, inclusief de Dachsteingletscher en het langlaufstadion, hoort deze regio tot de top drie van Oostenrijk. Beginnende skiërs kunnen in Ramsau zelf les nemen.
Ook de winterwandelaars vinden hier voldoende van hun gading, zoals een afdaling vanaf het Dachsteinhotel naar het dorp Ramsau , de Panoramaronde of een bezoek aan de Lodenwalker, een bedrijf dat al eeuwenlang traditionele kleding maakt, waaronder lodenjassen. 

Programma, materiaal

Overdag gaan we in kleine groepjes of individueel wintersporten en ’s avonds is het binnen warm en maken we het gezellig.
Langlaufers betalen, afhankelijk van het aantal dagen een bijdrage voor gebruik van de loipes. Met deze loipenkaart kan gratis met de bus worden gereisd.
Alpineskiërs betalen uiteraard voor het lift- en pistegebruik.  In de buurt van het hotel (300 m lopen) is een bushalte waar de skiërs de gratis bus in ongeveer een kwartier naar de skigebieden rondom Schladming kunnen nemen. In Schladming zelf zijn depots waar het wintersport materiaal in gestald kan worden zodat je op gewone schoenen naar en van het huis kunt lopen.

Het huren van wintersportmateriaal is mogelijk.

Verblijf en verzorging

We verblijven, op basis van halfpension, inclusief afscheidsmaaltijd, in het degelijke ***hotel  Timmelbauerhof,  in  tweepersoonskamers, als gasten van de familie Fischbacher die dit hotel al jaren in de goede Oostenrijkse traditie beheert.  De gasten krijgen een Gästekarte waarmee korting verkregen wordt op o.a sommige buslijnen.  Er zijn geen  1 persoonskamers meer beschikbaar. Meerprijs hiervoor is € 84,-

Vervoer heen- en terugreis

We reizen comfortabel met de Alpenexpress en kunnen slapen in 6 persoons- couchettes, naar Schladming en komen zaterdagochtend aan, vanaf het station in Schladming gaan we met de taxi naar de Timmelbauerhof in Ramsau. De  zaterdagavond erop reizen we terug  en komen zondagochtend aan in Nederland. De treinreis is inbegrepen bij de prijs.

Reisprijzen

vroegboeken (tot 26 oktober)

LEDEN€648
LEDEN T/M 12 JAAR€540
NIET-LEDEN€ 683
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 567

normale prijs (vanaf 26 oktober)

LEDEN€ 720
LEDEN T/M 12 JAAR€ 612
NIET-LEDEN€ 755
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 639

op basis van halfpension, incl. treinreis, afscheidsmaaltijd en reisbegeleiding. Reisbegeleiding: Greet Scholten en Henk van Triest

Algemene voorwaarden

Boek deze reis