Morgins, Zwitserland (1300 m)

580 km skipiste en wandelmogelijkheden

Deze reis is vol. De inschrijving is gesloten.

Morgins ligt op een centrale plek binnen de Portes du Soleil op een behoorlijk sneeuwzekere hoogte. De kilometers lange dalafdaling door het bos vanaf de Fouilleuse is dan ook bijna altijd mogelijk.

Morgins, Zwitserland

Bus

08 - 17 maart 2019

leeftijd 6+, 24 deelnemers

Gebied

Alleen al voor het prachtige uitzicht op de Dents-du-Midi moet je afreizen naar Morgins. Tel daar ook nog een gemoedelijk dorp en een uitgebreid skigebied bij op en je hebt je bestemming voor komende wintersport gevonden. Morgins is een sfeervol plaatsje getuige de authentieke bebouwing, de gezellige restaurants en de (verlichte) ijsbaan. De omgeving leent zich uitstekend om in te wandelen (80 km) en beperkt te langlaufen (20 km totaal). Een loipe die aan te raden valt is die rond het Lac de Morgins.

Les Portes du Soleil is een enorm skigebied dat op de Frans-Zwitserse grens ligt. Met een skipas voor Les Portes du Soleil kun je 12 skigebieden bereiken en heb je zo’n 600 kilometer aan piste tot je beschikking. Alles waar skiërs en snowboarders van dromen vind je hier. Van funparks tot off-piste tracks, van oefenhelling tot brede carve-pistes. Na een enerverende dag in Les Portes du Soleil keer je terug naar de geborgenheid van Morgins.

Programma, materiaal

Overdag gaan we in kleine groepjes of individueel wintersporten en ’s avonds is het binnen warm en maken we het gezellig.
Alpineskiërs betalen uiteraard voor het lift- en pistegebruik. Het huren van wintersportmateriaal is mogelijk.

Verblijf en verzorging

We verblijven, op basis van halfpension, inclusief afscheidsmaaltijd, in het chalêt Club La Fôret in tweepersoonskamers, als gasten van de Nederlandse familie Hansen die dit chalêt al jaren beheren. Het chalêt heeft eenvoudige kamers met wastafel en douche. Toiletten bevinden zich op de gangen. ‘s Avonds staat er een heerlijke avondmaaltijd voor ons klaar. Het chalêt heeft de volgende faciliteiten: een gezellige bar een ruime living een aparte disco ruimte, een tafeltennis- en pooltafel een tafelvoetbal en in de bar zijn er genoeg bordspellen. Er is een sauna om even te ontspannen na een intensieve dag skiën. 

Vervoer heen- en terugreis

We reizen comfortabel met de eigen bus van Club La Forêt. We vertrekken vrijdagavond en gaan na een week zaterdagavond weer terug naar Nederland. De prijs van de bus is inclusief de reissom.

Reisprijzen

vroegboeken (tot 8 december)

LEDEN€720
LEDEN T/M 12 JAAR€600
NIET-LEDEN€ 770
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€ 635

normale prijs (vanaf 8 december)

LEDEN€ 800
LEDEN T/M 12 JAAR€ 660
NIET-LEDEN€ 850
NIET LEDEN T/M 12 JAAR€695

op basis van halfpension, incl. busreis, afscheidsmaaltijd en reisbegeleiding.

Reisbegeleiding:  Leela Kraaijeveld en Pat Shak

Algemene voorwaarden

Boek deze reis

X
X