Pustertal, Dolomieten, Italië (900m)

19-28 feb 2016, Pustertal CX1606
Leeftijd 4+
200 km. skipiste, skiën, snowboarden en (sneeuwschoen)wandelen en langlaufen

GEGARANDEERD VERTREK!

In het gemoedelijke St. Georgen worden we met open armen ontvangen door de familie Passler. Welkom in dit uitgestrekte gebied: eindeloos skiën in Kronplatz en Hochpustertal en (sneeuwschoen)wandelen in de directe omgeving. Ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden, al moeten we daarvoor soms wat verder reizen per bus(je) of trein. Makkelijk met de meegeleverde Ski-Mobile-kaart! ‘s Avonds verzamelen we weer ‘thuis’, koken en eten samen, en ronden we het buiten-zijn feestelijk af.

Gebied:

Het gebied Kronplatz (1030-2500m) bestaat uit dertien dorpen, die rond de opvallende gelijknamige berg liggen. De karakteristieke panoramaberg heeft een hoogplateau als top, zachte hellingen en weinig of geen bomen. We kunnen hier eindeloos skiën in Kronplatz en Hochpustertal (totaal 200 kilometer aan pisten) en heerlijk (sneeuwschoen)wandelen in de directe omgeving.

Pustertal

Pustertal

Deelnemers:

maximum 38

Verblijf:

We logeren in het vakantiehuis Thalackerhof in het gemoedelijke St Georgen. Dit is een dorpje dichtbij Bruneck. Het huis heeft een goed ingerichte keuken, een dagverblijf en we slapen in meerpersoonskamers.

Pustertal Thalackerhof

Pustertal Thalackerhof

Maaltijden:

Onze maaltijden verzorgen wij zelf. Wij doen dit in kleine groepen om de beurt. De reisbegeleiding zorgt voor recepten en coördineert de inkoop.

Programma:

Naast traditionele wintersporten kun je ook sleeën, wandelen met of zonder sneeuwschoenen, langlaufen en skitoeren maken. Voor degenen die eens wat anders willen is er de Ski Mobile Dolomites pas, waarmee je met de trein het hele dal door kunt reizen voor € 6.
Voor wie daar gebruik van wil maken zijn les en skischool op de Kronplatz.
Ook kan er langlaufles genomen worden bij de lokale langlaufschool Skinordic(www.skinordic.it). Een van de reisbegeleiders is enthousiast langlaufer en wil, wanneer daar voldoende interesse voor is, graag een “programma op maat” samenstellen, samen met Skinordic. ’s Avonds verzamelen we weer ‘thuis’, koken en eten we samen, en maken we het binnen gezellig. En wat was vandaag het ‘dingetje van de dag’ dat het vermelden voor de hele groep waard is?

Vervoer:

Wij reizen gezamenlijk `s nachts met de Sneeuw express, die vrijdagavond vertrekt en de volgende ochtend aankomt. De mensen die zich nu nog opgeven moeten zelf voor vervoer zorgen. Er is dan wel een korting van € 200,- op de reisprijs.

Materiaal:

Wintersportmateriaal als (langlauf)ski’s, snowboards en bijbehorende schoenen zijn ter plekke te huur. Passen die toegang geven tot de skiliften schaffen we ter plekke aan. Kijk hier voor meer informatie voor wat betreft de skipassen.

7 nachten op basis van zelfverzorging, busreis, Nivon-reisbegeleiding en afscheidsmaaltijd:

Volwassenen: € 464,- (niet-leden: € 499,-)
Eigen vervoer: €264,- (niet leden: €299,-)
Kinderen t/m 12 jaar: € 395,- (niet-leden: € 421,-)
Eigen vervoer:            €195,- ( niet leden: € 221,-)

Reisbegeleiding: Erika Knollema en Lisette Thijssen

Info: thijssel@xs4all.nl  06-15471516