Bad Hofgastein, Salzburg, Oostenrijk (1950m)

200 km skipiste, skiën en snowboarden

Deze reis is vol. De inschrijving is gesloten.

Het Natuurvriendenhuis waar we logeren staat op 1950 meter, dus ‘s morgens staan we als eerste skiërs in de maagdelijke sneeuw! Het skigebied Gastein bestaat uit 203 kilometer met 47 liften. Voor de snowboarders is er een funpark. Een bezoekje waard is een hangbrug van 140 meter. Dit gebied is alleen geschikt voor skiërs met minstens 2 jaar ski ervaring!

Bad Hofgastein, Salzburg, Oostenrijk

22 feb - 3 mrt 2019

leeftijd 6+, 28 deelnemers

Gebied

Een van de top vijf grootste skigebied in Oostenrijk is de Gastein (860 – 2.300 meter) en bestaat uit vier gebieden met een totale lengte van 203 kilometer met 47 liften. ‘s Morgens zo vanuit het huis de piste op. Je moet kunnen skiën of boarden om bij het huis te komen. Meer informatie over het skigebied/pistes kijk hier. Er is een funslope en een snowpark. We hebben uitzicht op de Glockner. Er is een gigantische hangbrug (140 m) op de Stubnerkogel. Voor de liefhebbers is er aan de noordzijde van de Kreuzkogel een afdaling van acht kilometer lang met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter.

Programma, materiaal

Overdag gaat iedereen zijn eigen weg of spreekt af met elkaar. ‘s Avonds maken we het gezellig, drinken we wat en vertellen we elkaar wat we beleefd hebben of spelen een spelletje.

Wintersportmateriaal als ski’s en skischoenen zijn onderaan de Schlossalmbahn te huur. Voor meer info INTERSPORT Fleiß. Daar kopen we ook de skipassen.

Verblijf en verzorging

Dit natuurvriendenhuis is in de winter alleen skiend te bereiken. We slapen zeven nachten op basis van halfpension in het Natuurvrienden huis Hofgasteinerhaus midden in het skigebied op 1950 meter hoogte met een prachtig uitzicht. De kamers (2, 3 en 4 persoons) hebben stromend water. Op de gang zijn  douches en toiletten. Onze bagage gaat op de pistenbully naar het huis bij aankomst boven aan de Schlossalmbahn.
Ontbijt en diner zijn inbegrepen. De lunch verzorg je zelf. Tijdens lunchtijd is het erg druk in het restaurant met mensen die langs skiën en  daar gaan lunchen.

Vervoer heen- en terugreis

Wij reizen op vrijdagavond met de Alpen Expres-nachttrein en hebben couchettes tot onze beschikking. De week erop gaan we zaterdagavond weer terug naar Nederland waar we zondagochtend aankomen. De reis is inbegrepen in de prijs.

Algemene voorwaarden

Reisprijzen

vroegboeken (tot 22 november)

LEDEN VANAF 13 JR€ 699
LEDEN T/M 12 JR€ 583
NIET-LEDEN VANAF 13 JR€ 749
NIET-LEDEN T/M 12 JR € 618

normale prijzen (vanaf 22 november)

LEDEN VANAF 13 JR€ 777
LEDEN T/M 12 JR€ 660
NIET-LEDEN VANAF 13 JR€ 827
NIET-LEDEN T/M 12 JR €695

7 nachten op basis van halfpension, incl. treinreis, reisbegeleiding en afscheidsmaaltijd.

Reisbegeleiding: Mieke Vergeer en Leo Zander

Boek deze reis

X
X