50+ Ramsau-Schladming, Oostenrijk

15-24 januari

In het dal van de Enn tussen de Dachstein in het Noorden en de  Tauern in het Zuiden ligt  het bijzondere Oostenrijkse wintersportgebied van Schladming en Ramsau.

GEGARANDEERD VERTREK! De inschrijving is gesloten.

De omgeving van Ramsau

Het gebied

Schladming ,op een hoogte van 750 m.,is het voorbeeld van een ooit met economische ondergang bedreigd mijnwerkersstadje, dat zich heeft getransformeerd tot de kern van een florerend skigebied met meer dan 150 km aan pisten waaronder die van de berg Planai ( 1900 m), bekend van wereldbekerwedstrijden, en de op 2700 m. gelegen Dachsteingletscher. En voor wie dat niet genoeg is, is uitbreiding mogelijk naar de Ski-Amadé.              

DSC00298

Wat Schladming is voor het alpineskiërs, is het dorp Ramsau ( 1100 m) voor het langlaufen. Met een totale lengte van 220 km aan klassieke en skating loipes, inclusief de Dachsteingletscher en het langlaufstadion, hoort deze regio tot de top drie van Oostenrijk
Ook de winterwandelaars vinden hier voldoende van hun gading, zoals een afdaling vanaf het Dachsteinhotel naar het dorp Ramsau , de Panoramaronde of een bezoek aan de Lodenwalker, een bedrijf dat al eeuwenlang traditionele kleding maakt, waaronder lodenjassen. 

Deelnemers

Minimaal 16 – maximaal 22

Verblijf

We verblijven, op basis van halfpension, inclusief afscheidsmaaltijd, in het degelijke ***hotel  Timmelbauerhof,  in éénpersoons- ( beperkt aantal) of tweepersoonskamers, als gasten van de familie Fischbacher die dit hotel al jaren in de goede Oostenrijkse traditie beheert.
En als de stemming goed is, wordt de vrolijke noot niet vergeten en kan er gezongen en gedanst worden. Bovendien krijgen de gasten een Gästekarte waarmee korting verkregen wordt op o.a sommige buslijnen.  

timmelbauerhof

Maaltijden

Deze reis is op basis van halfpension. Ontbijt en avondeten zijn ingegrepen.
De gutbürgerliche Küche garandeert een stevige maaltijd, waarin ook de vegetariër aan z’n trekken komt.

Vervoer

De bus, luxe Royalclass reist via twee instapplaatsen in Nederland,naar Ramsau. Op vrijdagavond vertrekken we , rijden ‘s nachts door en zijn dan ‘s ochtends ter plekke Na ons afscheid van Ramsau, een week later, stappen we ‘s avonds de bus in, zodat we de volgende morgen terug zijn in Nederland.

Programma

Overdag gaan we in kleine groepjes of individueel wintersporten en ’s avonds is het binnen warm en maken we het gezellig.
Langlaufers betalen, afhankelijk van het aantal dagen een bijdrage voor  gebruik van de loipes . Met   deze loipenkaart kan gratis met de bus worden gereisd. Daarnaast is er de eigen bus die desgewenst ingezet kan worden om elders loipes te bereiken. Voor beginners is er de mogelijkheid van langlaufinstructie. Langs het hotel loopt een loipe om het  makkelijk te maken.
Alpineskiërs betalen uiteraard voor het lift- en pistegebruik.  In de buurt van het hotel (300 m lopen) is een bushalte waar de skiërs de gratis bus naar de skigebieden rondom Schladming kunnen nemen. Ook kan, indien nodig, beperkt,  de eigen bus worden ingezet

Materiaal

Langlauf/ en skiuitrusting  kan gehuurd worden.

Prijsinfo

7 nachten op basis van halfpension incl. bus reis en reisbegeleiding:

€ 915 (niet-leden: € 950)

prijs bij alleengebruik kamer (beperkt mogelijk):

€ 1030 (niet-leden: € 1065 )

Info
Inschrijving: reizen.nivon.nl 088-0990932