50+ Pustertal Italie

4-13 maart

Het land van de “Drei Zinnen”

In de autonome Italiaanse regio Südtirol (Alto Adige) ligt  het magnifieke Pustertal (Val Pusteria), een gebied , omgeven door natuurparken en  bergen als de markante  “Drei Zinnen” (“Tre Cime di Lavarato”). GEGARANDEERD VERTREK!

Unknown 2Unknown    drei zinnen

De dubbele benaming verwijst naar een woelige strijd om dit gebied tussen Italianen en Oostenrijkers, vooral na en tijdens de twee Wereldoorlogen van de twintigste eeuw. Het gevolg: een regio die nu weliswaar bij Italie behoort maar een grote Duits sprekende minderheid heeft.

Gebied

Deze uitvalbasis voor winterse genoegens kun je uitstekend  benutten als start voor maar liefst 200 km aan langlaufpistes, inclusief het stadion en de Pustertaler marathon. Over een langlaufparadijs gesproken!        

  langlaufen-drei-zinnen

De alpineskiër moet meer moeite doen:  Toblach zelf heeft een klein gebied van zo’n vijf  kilometer. Voor meer uitdaging moet de trein of bus genomen worden voor een korte rit naar Vierschach-Helm, een oord dat deel uitmaakt van de Sextner Alpen. Een skigebied met 68 km piste.
En dan is het sinds een jaar  mogelijk van daaruit met een treinexpres door te reizen (10 minuten) naar het dalstation  Ried van het skigebied van KronplatzMaar dan heb je ook wat: 100 km pisten waaronder 15 km zwart.

kronplatz

Laten we vooral de wandelaars,  met of zonder sneeuwschoenen,niet vergeten !  Doe als de componist Gustav Mahler die destijds, vanuit Toblach,  vele wandelingen ondernam om inspiratie op te doen voor z’n symfonieën en loop bijvoorbeeld de Kulturrunde of de Waldseerunde. Ook hier geldt:  voor elk wat wils.  

schneeschuhwandern-in-suedtVerblijf

We zijn er in geslaagd één- en tweeperoonskamers te reserveren in het ***hotel Lauringedreven door de familie Kiebacher en gelegen in het meest bekende oord van het Hochpustertal, het op een hoogte van 1250 meter gelegen Toblach, oftewel Dobbiaco .

 

hotel laurin

Maaltijden

Deze reis is op basis van halfpension: ontbijt en avondeten zijn dus inbegrepen.
Geniet van de combinatie van stevige Oostenrijkse kost met Italiaanse verfijning onder het genoegen van een Weizenbier of een glas Lagreinwijn.      
                                                         

Vervoer

Naar Toblach reizen we volgens de bekende formule: vrijdagavond instappen en de volgende dag tegen de middag aankomen .Een royaal bemeten bus van de welbekende firma Van Kooten zal ons niet alleen naar de bestemming brengen maar ook ter plekke beschikbaar staan als aanvulling op het openbaar vervoer ter plekke. Wat let je ?

Programma

Overdag gaan we in kleine groepjes of individueel wintersporten en ’s avonds is het binnen warm en maken we het gezellig.
Langlaufers betalen, afhankelijk van het aantal dagen een bijdrage voor gebruik van de loipes. Met deze loipenkaart kan gratis met de bus worden gereisd. Daarnaast is er de eigen bus die desgewenst ingezet kan worden om elders loipes te bereiken. Voor beginners is er de mogelijkheid van langlaufinstructie.
Alpineskiërs betalen uiteraard voor het lift- en pistegebruik. 

Materiaal

Het huren van wintersportmateriaal is mogelijk.

Prijsinfo

7 nachten op basis van halfpension incl. bus reis en reisbegeleiding

Tot  4 november 2015 (vroegboekkorting):
€ 856 (niet-leden: € 891 )
Na  4 november 2015:
€ 951 (niet-leden: € 986)

prijs bij alleengebruik kamer (beperkt mogelijk)
Tot  4 november 2015 (vroegboekkorting):
€ 966 (niet-leden: € 1001)
Na  4 november 2015:
€ 1061 (niet-leden: € 1096 )

Info
Inschrijving: reizen.nivon.nl 088-0990932